محمد رضا محمدي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم با بيان اينکه قيمت فلزات در بازار آزاد وحشتناک افت کرده است، اظهار داشت: قيمتها در بورس تغيير نداشته و با همان نرخهاي يک ماه گذشته عرضه مي شود زير پيش از اين نرخ بورس پايين تر از بازار بود و البته با کف قيت شرکتها محصولات خود را در بورس عرضه ميکردند بنابراين کاهش قيمت براي آنها به صرفه نيست.البته شايد در بورس تقاضا نباشد ولي قيمتها به دليل اينکه در کف قرار دارد کاهش نيافته است يعني عرضهکنندگان حاضر به کاهش نيستند چون متضرر خواهند شد.
وي در باره دليل اصلي کاهش قيمت فلزات و محصولات فولادي در بازار افزود: مهمترين دليل کاهش قيمت فلزات نبود تقاضا است اين در حالي است که بر اساس تجربه سالهاي گذشته هميشه تقاضا پايان سال افزايش پيدا ميکرد ولي امسال همه چيز برعکس شده است. همچنين قيمت شمش که با ارز مبادلهاي محاسبه ميشود در بورس بالاتر از بازار است البته قيمت شمش در بازار پايين تر از نرخ تمام شده است.
محمدي درمورد قيمت فعلي ميلگرد در بازار آزاد گفت: هفته گذشته ميلگرد از بورس هر کيليو 1910 خريداري ميشد که در بازار به نرخ 1920 تومان ميفروختند اما روز گذشته قيمت ميلگرد در بازار به 1720 تومان نيز رسيده بود که امروز به نظر ميرسد حدود 1740 فروخته ميشود البته قيمت براي سايز هاي خوب ميلگرد شايد 1800 تومان نيز فروخته شود. بر اساس قيمتهايي که گفته شد يعني به طور ميانگين حدود 200 تومان کاهش قيمت در هر کيلو رخ داده است.
اين کارگزار رينگ فلزات با بيان اينکه در چنين شرايطي توليد ضرر ميکند نه تجار، ادامه داد: فروشندگان فلزات در بازار مجبور به فروش کالاهاي خود با قيمتهاي پايين هستند زيرا فروشده در بازار زياد است و خريدا کم و در اين شرايط خريدار به دنبال کسي است که قيمت پايين تر باشد، بنابراين مغازهداران مجبورند در اين شرايط رقابتي با قيمت پايين محصولات خود را بفروشند. البته برخي از فروشندگان نيز هستند که با نرخهاي پاييني که در بازر وجود دارد حاضر به فروش نيستند زيرا اين نرخها پايين تر از قيمت تمام شده است.
محمدي با بيان اينکه روند نزولي قيمت فلزات در بازار حدود يک هفته است که شروع شده؛ تصريح کرد: اگر قيمتهاي عرضه شده فلزات در بورس نيز کاهش پيدا کند ضرر خواهند کرد زيرا قيمتهاي فعلي عرضه شده پايينترين قيمت و کف آن است. همچنين اگر در صورتي که بخواهند قيمتهاي خود را پايينتر از قيمت تمامشده بفروشند، خريدار شک مي کند که چرا با اين قيمت مي فروشد وشايد يک جاي کار مشکل دارد.
اين کارگزار با تاکيد بر اينکه اين مشکل تنها با ورود تقاضا به بازار حل مي شود، تصريح کرد: معتقدم اگر بودجه توسط مجلس تصويب شود و البته اگر براي بخش عمراني بودجه خوبي در نظر گرفته باشند، تقاضا براي تأمين پروژههاي عمراني وارد بازار ميشود.
به گفته وي، در حال حاضر بسياري از کالا ها به بهانه رشد دلار حباب دارد ولي آهن آلات تنها کالايي است که حبابي ندارد و حتي قيمت آن نيز پايينتر فروخته ميشود.
به گزارش تسنيم، جزئيات قيمت آهن آلات طي روزهاي 12 و 14 اسفند به شرح زير است:

